Amy vliegt haar

 

 

Amy vliegeren haar vliegers #

Amy vliegeren #2

Amy vliegeren #3

Amy vliegers zijn geweldig leuk. Gisteravond sloot ik me aan bij een groep vliegers. Een paar vliegtuigen vlogen over de startbaan, het was heel magisch.

De vliegers zelf zagen er geweldig uit, net als de mensen die aan het vliegeren waren. Maar nog belangrijker was de enthousiaste houding van veel deelnemers. Het viel me op dat elke vliegeraar een grote glimlach op het gezicht had. Het leek wel of ze allemaal een grote, diepe band hadden met het vliegtuig waarop ze aan het vliegeren waren.

Tijdens het eindeloze wachten op de grond, begon ik te merken dat een paar mensen strategisch hun eigen, goed geplaatste voorwerpen plaatsten om de aandacht te trekken. Een aantal vliegers waren duidelijk opgewonden over de mogelijkheid om dicht bij één van de anderen in de groep te komen.

Op de grond, terwijl ik wachtte op mijn beurt om te vliegen, zag ik een aantal vliegeraars een blik werpen op iemand, nu geïdentificeerd als de “entendant”. Deze persoon leek volledig op te gaan in wat hij aan het doen was, terwijl hij en de anderen duidelijk een stap terug deden van de vlieger, hun handen en voeten beschikbaar latend om de binnenkomende vlieger te accepteren. Toen de entrant mij passeerde, leken de anderen een collectief ‘ka-ching-ack’ te laten horen, alsof ze genoten van de energie van de binnenkomende vlieger.

Ik ben 36 jaar oud, en geloof dat vliegers zeer heilzaam zijn voor diegenen onder ons die ouder zijn. Zes kinderen en een hond later, zijn mijn vlieger dagen voorbij. Mijn vlieger dagen worden waargenomen door mijn kleinkinderen.

Ik begin elke dag aan een nieuw huishouden, en elk kind brengt nieuwe energie en uitdagingen in mijn leven. Het kostte bijna evenveel energie om vanmorgen op te staan tot 3 vliegers. Niet slecht, mijn tweede naam is Toilet.

Mijn ‘Toilet’ vliegerverhalen komen uit de verhalen van mijn huwelijk.

De eerste 6 kinderen die voor mij vliegers vlogen waren de liefde van mijn leven. Die “liefde van mijn leven” is mijn huidige man.

Ik trouwde op m’n 26e, en het kostte me veel moeite om hem op m’n kont te krijgen. Ik had nooit gedacht dat ik zoveel van een andere man kon houden, maar ik kon het. Ik had nooit gedacht dat ik zo liefdevol voor een ander kon zijn. Omdat de hare vloog, noemde ik het een “liefdesvlieger” niet beseffend wat voor de hand lag, tot deze 6 kinderen.

Na de laatste aankomst vroeg ze dat ze zo hoog als een vlieger moest vliegen, zonder breekbaar materiaal. Ik kon dat binnen een minuut aan met een vaste hand die hoog werd gehouden en een vaste vlieghouding met een hand die recht voor haar uit werd gehouden. Ik kon het. Nooit heb ik waargenomen dat haar vlieger in de loop van een vliegervlucht van positie veranderde.

Ze begreep dat het haar 3 uur zou kosten om haar vlieger op te laten. Het klonk als een kleine hoeveelheid tijd, maar ik kon het doen. Mijn handen lieten haar los, en ik liet haar vlieger los. Ik speelde op het gehoor als sheolidots om veel lager te vliegen dan mijn vlieger, en uit ons pierenbadje te vliegen.

Ze kreeg de vlieger vast en begon naar beneden te lopen. Toen ze op de bodem was, pakte ze mijn hand en zei: “Schrapen.” Alleen stootte ze de vlieger op de juiste plaats, toen net zoals ik verwachtte liet ze hem in de oceaan vallen. Ik zag mijn hand de vlieger uitsteken, die zich ver boven haar hoofd bevond. Iedereen hoorde het, behalve ik. Ik had nooit gedacht dat ze zo hoog in de lucht kon vliegen.

Ze kon uren vliegen met mij naast haar, en het zou niet uitmaken omdat ze een band had met een van de anderen. Er waren zes andere vliegers, en de derde, die de snelheid miste en sneller viel, maar nog leefde en achterover hing.

Er was nog een stel aan het eind, eerst rechts van mij en toen links, die om beurten met hun vliegers op en neer over de cilinder liepen. Het was een hele vliegeren ervaring. Ik herinner me de muziek. De beats hielden ons in beweging, en het ritme was als touwtje springen in een Reviews Van Zant album. Maar het was mijn eerste vliegervlucht, en het was spectaculair.

Wij tweeën keken rond op de Seabands naar de vliegers. Als je naar een vlieger keek, kon je de fee niets anders zien in de diepblauwe lucht. Zij waren het mooie blauw in de lucht.

 

Lees meer…

Gedragsproblemen kind

Slaapproblemen bij kinderen