Executive Coaching – Wat u moet weten

 

 

 

Het begon als een beweging die advies en begeleiding zocht bij grote en kleine organisaties die grenzen verlegden. grenzen die versoepeld, verwijderd of opzij geschoven kunnen worden om plaats te maken voor het “meer” in een organisatie. grenzen die niet meer bestaan in een organisatiestructuur zijn degene die weg moeten. in de woorden van de grote Edward de Bono in toespraken op televisie, het is het kijken dat het paard krijgt en het is het incasseren dat de ruiter zal ontdekken.

Executive coaching is doeltreffend, vooral wanneer u “geslagen” wordt of gedwongen wordt om te kijken – handelen – om te draaien door mensen die te veel stress hebben om u te zien slagen. Met executive coaching beoordeelt u nauwkeurig hoe u door de buitenwereld wordt beïnvloed. U kunt zeggen wat u wilt, zonder angst. U kunt uzelf oppoetsen, u in een nieuw persoon veranderen, uw eigen CEO zijn, doen met wat u wilt. Dit is de reden waarom executive coaching geschikt is voor iedereen!

Dus hoe begin je?

Als u op zoek bent naar senior management coaching, bedenk dan waarom u op zoek bent en wat u zoekt. Probeer de kernpunten te identificeren. Als u bepaalt wat u wilt, zult u zich gemakkelijker kunnen concentreren en plezier hebben in wat u doet.

Er zijn verschillende manieren om het proces te beginnen van het identificeren van wat je wilt:

1. Schrijf drie dingen op die belangrijk voor je zijn in je leven. Wat je besluit te benoemen, is belangrijk om na te streven.

2. Kijk naar websites en zie wat topmanagers over hen te zeggen hebben. Google ze! aard van het bedrijf of de persoonlijkheid van de CEO.

3. Er zijn honderden mensen op LinkedIn die senior management posities bekleden over de hele wereld. Neem contact met hen op! Stop met te vragen wat ze doen, en concentreer je op meer over hen te leren! Kijk ook naar de mensen in je netwerk en als het niet de CEO of CFO is, dan het team van mensen rondom hen. Zoek uit wat zij doen, en besteed tijd om met hen te praten!

4. Onderzoek de opties van welke carrière je wilt. Weet wat je gelukkig zal maken, je energie, voldoening en echte betekenis zal geven.

5. Maak een lijst van de vaardigheden en talenten die je zult moeten ontwikkelen om die dingen te krijgen die je wilt. Onderschat niet de eenvoudige manieren waarop je die dingen kunt krijgen, maar ook de verborgen vaardigheden en talenten die je altijd bij je draagt. Wat je ook beslist, concentreer je op de kern van de zaak – wat zoek je uiteindelijk in je carrière. Probeer deze oefening eens:

1. Wat zou je moeten doen om die 3 dingen (ervaringen, vaardigheden en talenten) te krijgen.

2. Waarvoor werd u in het verleden gewaardeerd?

3. Wat zou je kunnen doen om dat terug te krijgen?

4. Bepaal in je dagboek de dingen die je de afgelopen jaren hebben uitgedaagd en wat je hebt gedaan om die te veranderen. Denk na over wat de volgende stappen zijn in het nastreven van je doel. Natuurlijk kunnen deze stappen ook inhouden dat je rustig de tijd neemt om helder te worden in de eenvoud van helder worden!

Het succesvol nastreven van onze passie is als die droom die je op de middelbare school had – hij is er altijd, maar in je achterhoofd weet je dat hij uitkomt. Je moet alleen durven kijken.

Lees meer…