Hoe haal je het meeste uit manueel therapeuten

Manuele therapie Kralingen

De manier waarop mensen bewegen kan invloed hebben op hoe ze zich voelen. Ongemakken in de wervelkolom en gewrichten zijn de reactie van het lichaam op de manier waarop het lichaam beweegt. Het is belangrijk dat mensen bewegen en dat ze zich daarbij gesteund voelen.

Het mooie van manuele therapie is dat geen enkele andere moderne therapie de methodologie van een manueel therapeut kan gebruiken. Manueel therapeuten zijn afgestudeerd aan de beste scholen en zijn toegewijd aan het vakgebied van de manuele therapie. Ze brengen vele uren door in klinieken voor manuele therapie, waar ze pro-actief met mensen werken om de pijn op te lossen en mensen te helpen vrij van pijn te worden tijdens de moeilijkste fasen van hun lopen en hun leven met welke vorm van pijn dan ook.

Wanneer u in goede lichamelijke conditie bent, kunt u vrij rondlopen zonder dat u krukken nodig hebt, en kunt u zelfs hartelijk lachen zonder dat u onder het ijs zit. U kunt iets dat u alleen hebt neergezet stevig optillen en u kunt eenvoudige dingen doen zoals uw handen wassen en naar het toilet gaan.

In de toekomst zullen verschillende Walkers World bezoeken worden afgelegd. De hoop is dat de opleiding kan worden doorgegeven om mensen in de drukke straten te helpen en om te kunnen gaan met eventuele lichamelijke problemen. Veel mensen zijn mij komen steunen in dit werk en delen hun eigen manuele therapie met mij. Hun echtgenoten en kinderen zijn ook opgeleid tot manueel therapeut. Ik zie elke dag mensen die de Wereld van de Wandelaars komen ondersteunen.

Wat ik vooral wil is dat mensen ophouden te geloven dat hun eigenwaarde wordt bepaald door hun lichamelijke conditie. We kunnen kijken naar de voorbeelden hierboven. In feite….true worth, is niet de vorm of grootte van het lichaam, maar wat een persoon doet met zijn/haar lichaam.

Er was een voorbeeld dat ik jaren geleden op televisie zag. Er was een vrouw, die, nadat ze haar been aan kanker had verloren, van de dokter te horen kreeg dat ze krukken moest aantrekken en op straat moest gaan lopen wanneer ze kon. Haar familieleden verzamelden zich rond haar moeder om haar aan te moedigen in beweging te blijven en niet te snel te stoppen.Gesterkt door die steun van haar familie, en de steun van plaatselijke kerken die langskwamen, was de vrouw in staat om nog twaalf jaar door te lopen. In die twaalf lange jaren is ze nooit gevallen of haar pas verloren. Ze bleef gewoon lopen.

Wat betreft de hoogste kwaliteit manueel therapeut, een van de patiënten in het laatste jaar van mijn opleiding was een verwonderd wonder. Zij wilde alles weten over de technieken van manuele therapie en in plaats van mij slechts één keer per jaar te bezoeken, wilde zij dat blijven delegeren aan haar broer. Zijn vrouw deed ook mee en hielp haar broer zijn eerste stapjes naar een normale situatie te zetten, net zoals zij dat voor hun wandeling deden.

Manueel therapeuten zijn niet opgeleid om naar je te glimlachen, je een schouderklopje te geven of je op de rug te kloppen. Alle dingen die we op school leerden over omgaan met pijn stonden in schril contrast met onze lessen Manuele Therapie. Wij Onderwijzers leerden hoe zij zich moesten voorbereiden op de pijn van hun cliënten in het gezinshuis. De handboeken van de huidige scholen leerden hoe met pijn om te gaan zonder er over te onderhandelen. Ons werd geleerd om een “berekend risico” te nemen. Dat is alles. Ons werd niet geleerd hoe we met onze pijn konden dansen.

Nu is er in Noord-Amerika een beweging die de “Meditation Woman’s Federation” wordt genoemd, een vereniging van steden en dorpen waar manueel therapeuten bijeenkomen om hun liefde voor hun vak te delen. Zij zouden veel gelukkiger zijn als zij elkaar zouden gaan begeleiden, een gemeenschappelijke taal zouden ontdekken die zij kunnen gebruiken om elkaar de hand te reiken, en een gemeenschappelijke cultuur te worden die zich aan elkaar vastklampt. Veel manueel therapeuten hebben een anatomische beperking, waardoor een speciale of vernieuwende aanpak nodig is om de handen vast te houden van hen die veel te ver achter liggen op de snelheid waarmee ze worstelen om het tempo vast te houden.

Manueel therapeuten doen sommige dingen goed. Er is bijvoorbeeld een veertienjarig HER migranten fysiotherapie programma in Duitsland dat werkt met jonge daklozen. Ze werken met volwassenen met ernstige coördinatieproblemen. Er is soms niet veel coördinatie mogelijk voor mensen met artritis in hun handen, of in een rolstoel en een grootmoeder die nog niet de voordelen van socialisatie en levensvaardigheden heeft geleerd.

Lees meer:

Geriatrische fysiotherapie aan huis Rotterdam-Oost