Hoe succes in zaken te bereiken door het inhuren van een coach

Coaching Utrecht

Naast het helpen opbouwen van een inclusieve cultuur, kan het aannemen van kandidaten die open en transparant zijn, u ook helpen te voorkomen dat u de verkeerde mensen aanneemt. Transparantie kan u helpen rode vlaggen te identificeren die u kunnen helpen voorkomen dat u mensen aanneemt die niet geschikt zijn voor de baan. Als een kandidaat bijvoorbeeld een aantal functies op zijn of haar LinkedIn-pagina heeft staan die geen verband houden met de functie waarvoor hij of zij solliciteert, dan kan dat erop wijzen dat hij of zij zijn of haar netwerk probeert uit te breiden en misschien niet de juiste kandidaat voor de baan is.

Werk samen met experts.

Er zijn veel redenen om te overwegen met een externe wervingspartner te werken. Bijvoorbeeld omdat u een specifieke vaardigheid of expertise hebt die u zal helpen een vacante functie in te vullen, of omdat u een organisatie moet opschalen en grote aantallen mensen moet aanwerven. Hoewel inhuur partners voor veel organisaties een nuttig hulpmiddel kunnen zijn, hebben anderen ondervonden dat het werken met een externe partij te beperkend kan zijn.

Als u zich zorgen maakt over de controle die u hebt over het inhuurproces, of u hebt niet de middelen om een intern partnerschap te beheren, dan kan het werken met een externe expert een geweldige optie zijn. Er zijn veel verschillende inhuurdiensten beschikbaar op de markt, en sommige zijn gespecialiseerd in specifieke gebieden, zoals talent acquisition, leadership consulting of executive search.

Werf aan op basis van uw sterke punten.

Om mensen aan te nemen die zullen slagen in uw organisatie, moet u verder kijken dan hun persoonlijkheidskenmerken en u richten op hun daadwerkelijke bijdragen. Elke persoon die u in uw bedrijf inbrengt zal zijn eigen sterke punten meebrengen, en hoewel u misschien niet altijd in staat zult zijn om mensen aan te werven op basis van deze sterke punten, moet u openstaan voor mensen die andere sterke punten hebben.

Hoewel sommige werknemers op bepaalde gebieden kunnen uitblinken, moet u ook overwegen om mensen aan te nemen die andere vaardigheden hebben die uw bestaande team aanvullen. Als uw organisatie bijvoorbeeld datagestuurd is, kan het inhuren van een creatief persoon een goede manier zijn om fris te denken en nieuwe manieren te vinden om problemen aan te pakken waarmee uw team momenteel wordt geconfronteerd.

Conclusie.

Het inhuren van de juiste coaches wordt vaak gezien als een black box. Maar door open en transparant te zijn over het aanwervingsproces, kunt u het risico op het aannemen van de verkeerde persoon verkleinen, terwijl u de kans vergroot dat u iemand aanneemt die het goed zal doen in uw organisatie.

Wanneer u mensen aanneemt op basis van uw sterke punten, vermijd dan het aannemen van mensen met een eendimensionale vaardighedenset. Neem in plaats daarvan mensen aan die verschillende sterke punten inbrengen, wat uw organisatie kan helpen diverser en inclusiever te zijn.