Hoe vind je een CFO.

Online coaching

 

 

 

Mensen om een moeilijke situatie onder ogen te zien.

Hier zijn wat mogelijke coach situaties:

Het vinden van een CFO. Het kan zijn dat een CFO, de verantwoordelijke voor de begroting van het bestuur, een speciale vaardigheid heeft die van groot nut kan zijn voor de organisatie of misschien een unieke aanpak voor uw bedrijf, maar dat u zich afvraagt of u hem kunt vertrouwen met uw privé-informatie. U moet er dus zeker van zijn dat hij uw informatie niet tegen u zal gebruiken. Soms kunt u rode schoenen verliezen, of van uw paard vallen, maar het proces van het zoeken naar het antwoord van een betrouwbare bron is vrij rechttoe rechtaan. De vragen zijn eenvoudig, kunnen in een paar minuten worden beantwoord en de persoon naar wie u op zoek bent, mijn stiefzoon, gelooft waarschijnlijk, aangezien dit zijn privé-leven is, dat u weet wat u doet! Het is dus een eenvoudige kwestie van hem vragen te stellen en hem vertrouwen te schenken om snel de antwoorden te vinden.

U of uw team bereiden zich voor op een presentatie.

De close calls die je de laatste tijd in de training hebt gehad. Je team kan moeite hebben om de bal uit het doel te krijgen en het ligt niet altijd aan de flow en concentratie die je team kan bieden, het ligt aan de angst die aanwezig is in de nervositeit en energie van het team. De angst voor verlies en de angst voor acceptatie. Deze angst kan niet alleen een toestand van Communication Deficit Disorder veroorzaken (iets wat al in een eerder artikel is besproken), maar het kan ook leiden tot voorbereiding en frustratie, of erger nog, tot frustratie die zich vertaalt in tijdrekken. Je kunt op de situatie afstappen, de punt van een balk in de praktijk, zelfs proberen om terug te krabbelen, maar de ballen gaan rollen. Door je hand uit te steken om het team te coachen of in voorbeeld 1 naar voorbeeld 2 te gaan, probeer je hen misschien te helpen hun denkproces te veranderen. Verandering is een positieve stap in het proces van het vinden van oplossingen voor problemen. Normaal gesproken is het te laat voor het team als het niet bereid is geweest te veranderen. Laat ze vrij zijn om te veranderen, ontmoet je op het midden van de doellijn.

Het geloof dat je in jezelf hebt dat je het kunt.

Dit is geen gemakkelijke situatie. Er is geen duidelijke scheidslijn, omdat er in veel situaties sprake is van een combinatie van factoren die het moeilijk maakt een beslissing te nemen, hoe redelijk die ook moge zijn. De stappen kunnen duidelijk zijn, alleen niet voor alle situaties hetzelfde. Soms is het gemakkelijker om te oefenen. Maar in deze gevallen gaat het om de manier waarop we overeenkomen om groter te zijn dan de strijd actief discrim code of of gemoedstoestand, eenvoudigweg om de manier waarop we over onszelf denken te veranderen. Ons doel omvat voor nu, het veranderen van de set overtuigingen en verandering van de Onmisbare overtuigingen, terwijl de nodige ruimte om ze te maken als ons leven gegeven. Dit is het doel van effectieve coaching – leren om verandering te omarmen.

lees meer: