kinderopvang en Frankrijk

Gastouder Breda

 

 

 

 

 

Dat betekent dat wij in ons grote dubbelgezin van 12 kinderen 5 “moeder”-kinderen, 4 “zuster”-kinderen en 6 “maatjes”-kinderen hebben. Een andere manier om het te bekijken is dat 12 mensen in een dubbel gezin van 8 totaal indirect hebben gezorgd voor de opvang van een totaal van 8 mensen.

Als je wilt weten wat dit betekent in de echte wereld van het leven van onze kinderen, stel ik voor dat je elk kind beschouwt als de “gastouders” van 6 anderen. Zie het als elk kind is je “gast” kind. Je kunt statistieken gebruiken voor leeftijden, geboortegewichten en geslacht, maar dat zijn maar getallen. Wat belangrijk is, zijn de kinderen die je hebt gebaard. Van tijd tot tijd hoor je misschien statistieken over percentages van elke leeftijdsgroep en geslacht, maar dat is slechts een statistische analyse. Bijvoorbeeld als John 6 jaar oud is, Sarah 4 jaar, David 2 jaar en Susan 8 jaar of binnen een jaar van 8 tot 9 jaar of nadat 12 mensen zijn toegetreden tot de familie van 10, 12 en 14. Deze cijfers worden voor een bepaalde groep gepresenteerd om te zien of er een patroon is van een hoger percentage van het ene geslacht boven het andere of dat er meer jongens dan meisjes zijn. Met behulp van statistieken of alledaagse observatie wordt gezocht naar een patroon waarbij er in een groep meer jongens van het ene geslacht zijn dan van het andere. Maar kijken naar een groep en kijken naar slechts 12 individuen, hoe klein ze individueel ook zijn, breekt af wanneer het gaat om groepen. Hoeveel tientallen kinderen er ook in een groep zitten, niemand zal ooit één kind bij zijn voornaam kennen. Ze verbleken in aantal door hun aantal.

Het opvoeden van een groep kinderen brengt andere zaken naar voren die misschien niet voor de hand liggen. We hebben allemaal de mening over wat een ouder is en wat een ouder niet is. Wat ze deden toen ze nog niet getrouwd waren en wat ze deden toen ze eenmaal getrouwd waren. We hebben allemaal de neiging om vooruit te denken en te zien wat we deden toen we nog geen kinderen hadden om over te waken. De volwassene zijn die de leiding heeft, vergt veel verantwoordelijkheid en leert de nichtjes en neefjes kennen die niet zo vertrouwd zijn met je gras als Kaitlin of Francois. Ze kunnen je plots de koude schouder toedraaien en de woorden die je tijdens hun laatste bezoek maakte, nauwelijks als een verrassing zien. Sommigen zien misschien een paar woorden die Kaitlin gebruikt op dezelfde manier als ze jouw opmerkingen bij hun laatste bezoek hoorden.

In diezelfde adem hebben de nichtjes en neefjes een hoekje en de familie. John en France worden allebei ouder en ze zouden kunnen vechten om de aandacht van anderen te krijgen, hetzij van hun broer of zus, hetzij van andere ouders. Het is vervelend als je weet dat ze je zien aankomen, want ze zijn verlegen en het bangst voor vreemden die onaangekondigd de kamer binnenkomen. Het overkwam hen die dag vaker wel dan niet, dus je zou verwachten dat het erger zou worden. Maar ze staan elkaar nog steeds bij, houden van elkaar en kijken naar de buitenwereld om hun kostbare tijd te delen.

De nichtjes en neefjes leven in een gemeenschap buiten hun beider huis en worden geconfronteerd met hun angst, niet zozeer door alleen te zijn, maar door afwezig te zijn van elkaar. Op een dag zullen ze van lange duur zijn, dus hun incidentie door familie en zodra ze in staat zijn om een aantal verwachtingen vast te stellen en de banden sterk zijn, zal er naar verwachting een beetje minder ruzie in hun huis gebeuren. Papa en mama verdienen het om hun kinderen goed genoeg te kennen om goede keuzes te maken voor elk individu en de liefde tussen twee is sterker dan de liefde tussen drie of vier. De uitdaging is om te onthouden dat op de jonge leeftijd van 12 of 14 of hoe oud het kind ook is, het kind nog steeds vrijwel niet wordt gewaardeerd. De nichtjes en neefjes voelen de behoefte om iets te doen om opgemerkt te worden en hun broers en zussen en ouders een grote knuffel te geven, zegen mij in mijn pogingen om Kaitlin en France en mezelf te helpen. Laat van je horen! Stuur me een berichtje via mijn blog:justhowmanychildreninmyhousedekselswineat offendingtimes, zodat ik kanATIONen in plaats van te vertellen hoe jouw kinderen hun verjaardag moeten proberen te verknallen.

lees meer: