Lichaam en Geest

Acupunctuur Leidschendam Voorburg

De onderbreking van het evenwicht zal het orgaan vervormen, en dat orgaan zal zijn functie verliezen.

o Als er een infectie is, kan acupunctuur niet behandelen: keelpijn, acne, gonorroe, allergieën, astma, onderwijsproblemen, slapeloosheid, zenuwaandoeningen, depressie, hysterie, angst, schizofrenie, chronische vermoeidheid, amandelontsteking, gordelroos, sinusitis en keelpijn.

o Acupunctuur kan de organen van het lichaam alleen op zeer kleine vlakken beïnvloeden. Hierdoor kunnen de organen niet direct bewegen; in plaats daarvan stroomt de energie door de organen heen. Wanneer de energie door een lichaamsorgaan gaat, zal dit magnetische energie langs de meridianen sturen, en op deze manier zal het orgaan zijn energie ontvangen.

o Een acupunctuurpunt is geen punt – het is een symbool en het straalt uit. Daarom kan een acupunctuurbehandeling niet gebaseerd zijn op een pinpoint.

Als een persoon lange tijd lijdt aan een ziekte of pijn, vermindert de lichaamsenergie en verzwakt het. Aan de andere kant, wanneer een lichaam een verwonding oploopt, verhoogt acupunctuur de lichaamsenergie, herstelt de verwonding en maakt het lichaam sterk.

o Tijdens een therapie plaatst de therapeut kleine naaldjes op belangrijke acupunctuurpunten. De naalden zijn gemaakt van verschillende materialen, maar ze werken allemaal volgens dezelfde theorie: wanneer een naald het lichaam binnendringt, geeft dit ons lichaam energie en dit elektromagnetisme opent de meridianen.

o Er zijn speciale dragers die de naalden langs de meridianen dragen. Zij doen dit om de patiënt te beschermen tegen blauwe plekken en snijwonden.

o Acupunctuur is gebaseerd op de filosofie dat alle dingen met elkaar verbonden zijn. Alles komt voort uit de interacties tussen atomen.

o Zichzelf genezen betekent in contact zijn met alles – het afgescheiden ego oplossen dat ons afgescheiden houdt.

o Interactie tussen het fysieke en het mentale leidt tot een proces dat iedereen ervaart: we worden ons bewust van het besef van de onderlinge afhankelijkheid van lichaam en geest, we nemen deel aan dit proces van zelfrealisatie en daardoor nemen we deel aan de genezing van het geheel.

o De realisaties van de onderlinge afhankelijkheid van lichaam en geest staan niet los van elkaar, maar zijn het resultaat van het buigen van elke geest naar één doel.

o Ieder mens heeft het vermogen zichzelf te genezen, want zelfgenezing is een natuurlijke toestand van ons lichaam.

Daarom is het veel heilzamer om te werken aan de relaties tussen lichaam en geest, dan aan enig ander afzonderlijk aspect. Dit komt omdat de twee aspecten van ons lichaam zo nauw met elkaar verbonden zijn, dat het vaak moeilijk is ze uit elkaar te houden.

o Wanneer twee mensen praten zoals wij nu praten, ervaren zij in feite de toekomst van hun lichaam en geest als twee delen van hetzelfde geïntegreerde geheel.

o Het is waarschijnlijk dat in de toekomst de technieken die gebruikt worden in de huidige acupressuur als verouderd zullen worden beschouwd, vanwege de enorme verbetering in de huidige medische technologie.

Lees meer:

Japanse acupunctuur Den haag