Moet je behandeld worden

Wijkverpleging Den haag

 

 

 

 

Als u van plan bent naar een zorgdistrict te verhuizen, zorg er dan voor dat u hulp zoekt. De districtshulp is ontworpen om aan al uw behoeften te voldoen. Er is niet één programma dat voor iedereen geschikt is. Speciale voorzieningen zoals verpleegklinieken of seniorencentra kunnen u de extra medische zorg bieden die u nodig heeft naast het thuis wonen. Neem contact op met het dichtstbijzijnde centrum en praat met een professionele levenscoach voor hulp bij uw beslissing.

Wijkverpleging vestigt de aandacht van overheidsinstanties en andere gemeenschapsinstellingen op de persoon. De persoon wordt meer een bewoner en meer een lid van de gemeenschap. Het biedt een basis voor persoonlijke onafhankelijkheid en begint een reis van het versterken van zowel lichaam als geest. infectieuze of niet-infectieuze aandoeningen, zoals geestesziekten of middelenmisbruik, kunnen met dezelfde zorg worden behandeld.

Vroeger moesten veel mensen in psychiatrische inrichtingen worden behandeld wanneer zij niet in staat waren hun leven op eigen kracht aan te pakken. In de wereld van vandaag kunnen mensen alle hulp krijgen die ze nodig hebben van huisartsen of ambtenaren van de volksgezondheid. Maar met steungroepen en Classificatie- en Beoordelingscommissies die helpen bij de verzorging van de echt zieken, en met geneesmiddelen op recept voor elke ernstige ziekte, is het geen wonder dat de “moeilijk te behandelen” de “moeilijk te genezen” worden. De hele vooronderstelling van wijkverpleging is dat ieder mens het verdient om op een individuele en eenzame manier behandeld te worden. Hoe de maatschappij in dit soort zorg voorziet, is voor discussie vatbaar. Het belangrijkste is dat behandeling beschikbaar is.

Als u met de ziekteafdeling te maken krijgt, moet u bereid zijn voor uzelf te zorgen. Stel zoveel vragen als u moet weten om uw aandoening volledig te begrijpen. Beslis dan over een actieplan voor uzelf. Deze kan het volgende omvatten:

1. Wilt u naar een verpleegcentrum of een andere intramurale verpleeginrichting?

2. Moet je naar polikliniek?

3. Heeft u 24 uur per dag zorg nodig?

4. Heeft u moeite met lopen?

5. Word je te moe van huishoudelijke taken?

6. Maakt iets je emotioneel overstuur?

7. Wilt u helemaal met rust gelaten worden?

8. Ben je bang om een gesprek te houden?

9. Maakt u ruzie met anderen of ergert u zich aan anderen?

10. Vind je het moeilijk om te slikken?

11. Heeft u 400 dollar op de agenda staan?

12. Schaam je je voor jezelf?

13. Bidt u?

14. Bedreigt u anderen of geeft u anderen de schuld?

15. Eet u alleen of deelt u voedsel met anderen?

16. Weiger je anderen je te laten helpen?

17. Was jij je handen niet?

18. Voelt u zich opgezwollen of doen uw ledematen pijn als u tilt?

19. Ziet je gezicht er ouder uit dan 18 jaar?

20. Heb je een litteken?

21. Zie je er jonger uit dan je bent?

Als je “Ja” hebt geantwoord op een of meer van deze vragen, moet je je houding ten opzichte van jezelf heroriënteren. Als je het ergens mis over hebt – sla jezelf dan niet op de borst; blijf standvastig in je eigen integriteit. Als je gelijk hebt, geef jezelf dan krediet en reik olijftakken uit om je dromen na te jagen. Accepteer verantwoordelijkheid voor jezelf en reik olijftakken uit om anderen de hunne te laten reiken.

lees meer: