Mondverzorging

Mondhygienist Rotterdam

Hij of zij is de verantwoordelijke van een kamer die de tanden reinigt en bijdraagt tot de verlenging van hun gezondheid. Bovendien heeft een minderheid van tandeloze mensen vaak problemen door gebrek aan onderhoud, deze mondhygiëne kan bijdragen tot mondproblemen zoals spraak, eten enz.

De rol van de mondhygiënist

Mondhygiënisten zijn de belangrijkste ondersteuners die de tandarts helpen bij het tanden blekken, vullingen, wortelkanaalbehandelingen, enz. Daarnaast zijn zij de oplosser die advies geeft aan de patiënt over het belang van mondhygiëne.

– Speeksel is het natuurlijke afweermechanisme van het lichaam tegen bacteriën die kunnen leiden tot gebitsproblemen (daarom moet u altijd water en zelfs fluoride in uw voeding opnemen). Naast het oplossen van gebitsproblemen, is het belangrijk om fluoride in uw speeksel te hebben, omdat het tandbederf kan voorkomen en uw tanden helpt te versterken.- Tijdens de tandheelkunde elimineren hygiënisten de kegelslakken, die een bedreiging voor uw mondgezondheid kunnen zijn. kegelslakken groeien door het strippen van de coating op uw tanden. Een mondhygiënist kan u ook leren hoe u uw tanden goed moet poetsen en flossen als voorbereiding op uw volgende bezoek aan de tandarts.

Tips voor mondhygiëne

Zoals elke tandarts adviseert, moet u uw tanden grondig poetsen na elke maaltijd en voor het slapengaan. Dit vermindert de hoeveelheid voedselresten die op uw tanden achterblijven. Denk eraan dat tandenpoetsen niet alleen het poetsen van uw tanden betekent. U moet ook uw tong en de zijkanten van uw mond poetsen en uw mond spoelen met water.

Bovendien, vermijd het eten van te veel suiker. De voorkeursvoedselbron van bacteriën is suiker. Overmatige consumptie van suiker kan ook leiden tot gaatjes. Als je glycemisch bent, wordt het lichaam resistent tegen insuline. Zo moet je ook verstandig eten, opletten wat je eet en vermijden dat je eet in het bijzijn van afhankelijke collega’s of van degenen met wie je om een of andere reden afscheid neemt.

Let vooral op wat u in uw mond stopt. Let op wat u tijdens uw maaltijden en tussendoortjes binnenkrijgt. Bespreek met uw tandarts de mogelijkheden voor tandheelkundige producten waarvoor geen insuline nodig is, zoals bij een kunstgebit en voorgeschreven medicijnen. Denk ook aan uw mondgezondheid op de lange termijn en kies met zorg voor een kunstgebit. Dit leidt tot een betere mondgezondheid en meer comfort. U zult ze ook op lange termijn kunnen gebruiken. Echter, de fysieke manifestatie van investeren nodig vaardigheid.

Tandheelkundige Invest: Hoe u uw mondgezondheid kunt verbeteren

Tandheelkundige zorg is een continu proces en zal verbeteren naarmate u meer contact houdt met uw tandarts. Op die manier kunt u uw mondgezondheid verbeteren. Als u in contact blijft met uw tandarts, wordt u bewuster en bent u beter voorbereid op uw tandartsbezoeken.

Door een eerlijk systeem op te zetten voor de communicatie met uw tandarts, kunt u uw gebit helpen verbeteren. U krijgt meer zelfvertrouwen en kunt al uw vragen en zorgen stellen. Met dit systeem is de kans groter dat u alle aanbevelingen van uw tandarts opvolgt en uiteindelijk geniet van een betere mondgezondheid.

Lees meer:

Angsttandarts Rotterdam