Wat betekent coachen echt?

 

 

 

 

Coach Alphen aan den rijn

 

 

Wat houdt coaching in?

Coaching is een bewezen effectief proces waarbij facilitators en het gecoachte individu of team betrokken zijn. De facilitator fungeert als een professionele adviseur met een holistische kijk die rekening houdt met kennis, vaardigheden, interesses, levenservaringen en stabiliteit. Coaching houdt in dat haalbare doelen worden gesteld en dat ervoor wordt gezorgd dat het individu of het team de energie heeft om die doelen te bereiken, en de waarde van die doelen voor henzelf inziet.

Per definitie is coaching een partnerschap – een team of individu is partner van de begeleider in een proces dat is gestructureerd om hem te helpen persoonlijke en organisatorische ontwikkeling en groei te bereiken, bij het vervullen van persoonlijke doelen. Coaching heeft tot doel het individu of het team te helpen, door te doen wat nodig is om hun productiviteit op de werkplek en in hun relatie met collega’s en anderen te maximaliseren.

Feitelijke Coach Sessies

Coaching is een proces dat het volgende inhoudt:

1. Definiƫren van doelen, doelstellingen, taak en proces om de beste oplossing te verkrijgen.

2. Feedback geven over de cursus.

3. Planning van evaluatie, toezicht en follow-up

4. Advies verstrekken over prestatieverbetering en de resultaten daarvan.

5. Coaching om het individu aan te moedigen uitdagingen aan te gaan en zelfbeoordelend te zijn, en daarbij de misvatting te doorbreken dat de taak naar eigen goeddunken moet worden uitgevoerd.

Wanneer individuen het eens zijn over wat voor hen belangrijk is, helpt dit het team of individu bij het bepalen van de meest geschikte aanpak om ervoor te zorgen dat de uitdagingen waarmee men geconfronteerd wordt, op de meest geschikte manier worden aangepakt. Het doel is ervoor te zorgen dat, door een stapje extra te zetten, de werknemers kalm en veilig blijven en zich concentreren op het bereiken van de doelstellingen.

De coach behoudt de positieve houding en ziet de situatie als het bereiken van een win-win situatie voor alle betrokken partijen, Eric leest het vragen- en antwoordenblad van de dokter voor.

Dit is wat een goede coach doet – hij bekijkt situaties niet als problemen maar als kansen. De coach kijkt ook naar het heden en ontwikkelt positieve stappen om mensen vooruit te helpen.

Een professionele coach doet dit door de cliƫnt of het team meer duidelijkheid te geven en de situatie te zien met een resultaat dat een echte weerspiegeling is van de doelen die worden nagestreefd. De coach houdt de focus op het nu-moment, bijvoorbeeld, wat het team doet en hoe het dat doet.

Hoe weet ik of ik een coach nodig heb?

Een coach die ik kende wil dat zijn partner naar een sportschool gaat om te trainen. Hij overwoog dit zelf te doen, naar aanleiding van wat een fitnessmaatje zei dat hij zou doen. Hij vond dat de sportschool hem goede beweging zou geven en in de buurt van mensen zou zijn die hem zullen steunen om een positief verschil in de wereld te maken. Een professionele coach zal een onschatbare bron van informatie en steun zijn, aangezien hij nuttige tips en suggesties geeft en het proces start om een oplossing te vinden die past bij zijn ervaring en vaardigheden.

U kunt de sluisdeuren openen naar uitstekende resultaten wanneer u besluit een goede coach in de arm te nemen of uw eigen persoonlijke coachingsproces te ontwikkelen. Hoe dan ook, je zult blij zijn dat je actie hebt ondernomen.