Wat is coachen?

Coach Breda

 

 

 

 

 

Wat coaching niet is

De wereldwijd groeiende belangstelling voor coaching is het teken van een hele paradigmaverschuiving. In de afgelopen jaren is men nieuwsgierig geworden naar wat coaching niet is. Deze nieuwsgierige houding is tot uiting gekomen in wat men het coachingskader noemt. Dit heeft de belangrijkste elementen die deel uitmaken van de praktijk van een goede coach overwogen.

Bijvoorbeeld:

oDe coach wordt niet geëvalueerd – volgens welke maatstaven heeft de coach gepresteerd? U kunt dit veralgemenen naar elk type coach, maar u zult waarschijnlijk ontdekken dat er geen oplossing is die voor iedereen werkt. En, wat misschien het beste is voor een bepaald type coach…is niet zo toepasbaar op anderen.oDe coach wordt niet geëvalueerd – er is geen manier voor een cliënt of de coach, om de voortgang van hun coachingrelatie te meten. Hoe kan een cliënt de voortgang van een partnerschap meten? De coach en de cliënt zullen zelf weten of ze samen op weg zijn naar het doel van hun eigen doel.oDe coach geeft geen advies. Iedereen heeft zijn eigen weg om zijn eigen oplossing te vinden.oDe coach gaat niet om met conflicten. Dit kan als negatief worden ervaren.oDe coach wordt niet beperkt door de inside-management tirannie. Veel tijd en energie is door sommige coaches besteed aan het opleggen van een vorm van structuur aan een proces om hun cliënten te beperken. Er zijn momenten waarop een gestructureerde coachingrelatie kan werken zolang de twee partijen elkaar respecteren.oDe coach heeft niet alle antwoorden. Een goede coach put uit vele verschillende bronnen, van zijn persoonlijke ervaring tot die van de cliënt. Een betere coach beseft dat de cliënt meer weet dan hij en geïnteresseerd is in het vinden van oplossingen voor zijn problemen en het bereiken van zijn doelen.oDe coach gaat in op het verleden. Natuurlijk heeft de cliënt het verleden, maar de verantwoordelijkheid van een goede coach is om de cliënt een nieuwe toekomst te geven. Het doel van een coach is om de cliënt te ondersteunen in het vooruitgaan door overtuigingen en door ervaringen. Daarom is er geen echt voordeel voor de coach om terug te kijken in het verleden.

Wat coaching niet is:

oDe onbewuste ontwikkelingspatronen die veranderd moeten worden, wil een cliënt een gewenst doel bereiken. Vaak wordt dit de noodzaak genoemd voor de coach om zijn gedrag te veranderen, de cliënt moet voelen voor zijn eigen persoonlijke transformatie, om te weten welke weg hij moet volgen om zijn specifieke persoonlijke doel te bereiken. Een coach moet zeer overtuigd zijn van zijn eigen aanpak vooraleer hij die in de praktijk brengt.oDe ervaring die een coach heeft. Veel cliënten ontwikkelen nieuwe gewoonten, leren de wereld op een andere manier waar te nemen dan voorheen, en veranderen hun verwachtingen. Die veranderingen zijn vaak fysiek en vereisen dat we de cliënt behandelen als de expert van zijn of haar eigen ik.

Wat coaching is

oEen zorgzame relatie waarin de cliënt meer waarde hecht aan het krijgen van wat hij of zij wil. De cliënt wil zich gerespecteerd voelen in plaats van gedicteerd te worden door een coach. oEen relatie die zeer hecht is tussen de coach en de cliënt. De cliënt raakt in nood totdat de coach ingrijpt om die nood te lenigen. De cliënt is erg afhankelijk van de relatie tussen de coach en hemzelf. De cliënt voelt zich veilig om alles aan de coach prijs te geven – de cliënt geeft hem graag de ruimte om de lading door te geven, en de cliënt stelt zich graag open voor suggesties en adviezen van de coach.

Als je eenmaal besloten hebt coach te worden, is de weg duidelijk. Het heeft u misschien jaren gekost om te besluiten dat de weg duidelijk is, maar u zult nadenken over de keuze die u hebt gemaakt, en ik spoor u aan deze te volgen, terwijl u glimlacht, wetende dat u nu deel uitmaakt van een bijzonder beroep, een groep of een nieuw team.

lees meer: