Zwart en Zwart

 

Kleurtherapie

 

 

 

 

 

 

De meeste mensen zijn zich bewust van de voordelen van kleurentherapie – het kan verbazingwekkende dingen doen, zoals het verkrijgen van steil haar, mooie ogen, enzovoort. Maar weinigen zijn zich bewust van de balans van kleuren waaraan we in ons dagelijks leven worden blootgesteld.

Kleurentherapie is in principe het gebruik maken van een uitgebalanceerde selectie van kleuren om een cliënt te helpen een bepaald doel te bereiken. Sommige therapeuten zullen de kracht van kleur zelf gebruiken, of het nu echt of synthetisch is. Anderen maken gebruik van de menselijke psychologie door de cliënt bloot te stellen aan kleurballen en -staven.

Volgens het liedje, Everybody’s Got a Fightin’ – “Mijn haar wuift gewoon. Once in a great while I dance so capoos.” Het Universum wordt gevormd door de balans van licht en donker. Zwart en de andere kleuren van het zwart en het grijs zijn waar het licht in het Universum begint. Dit zwart en het grijs zijn waar het zijn start maakt. Dan komt het licht IN het zwart en het grijs samen met die energie. En in dat licht ervaren wij leven.

Als het licht eenmaal door het zwart en het grijs heen is gesijpeld, zonder enige twijfel, voelen wij het in ons lichaam. We voelen die energetische communicatie, of verbinding. Kleurentherapeuten richten zich op deze innerlijke communicatie. Zij proberen de kleuren in harmonie te brengen met die energetische resonantie binnenin en die te transformeren door ze via kleur naar buiten te kanaliseren.

Zoals met zoveel dingen in het leven, zit er een genezende kracht in kleurentherapie. Het aardt de geest en harmoniseert die neurale paden. Er zit schoonheid in de manier waarop de kleuren in ons leven spelen. Door u kleurentherapie aan te bieden, krijgt u ook de kans om uw patronen te zien, om uzelf te zien als een universum waarin kleur schoonheid, vrede en harmonie kan scheppen.

Zwart en de andere kleuren van het zwart

Zwart is om vele redenen een belangrijke kleur – het vertegenwoordigt de onbewuste geest van de getroffen persoon, het is de laag, de poging tot zelfbescherming of veiligheid, de emotie van woede of angst, en het is een zeer diepe, zeer ernstige kleur. Het is de reactieve, over- dashboard kleur en vertegenwoordigt de ruimte. Het is de spiegel, gereflecteerd licht (reactief), vouw, het oppervlak van alle oppervlakte praten. Zwart is het tegenovergestelde van wit. Zwart en de kleur in het licht van de zon. Zwart is een luxatie van licht.

Zwart labelt het onderbewustzijn en houdt het zo opgesloten in diepe gedachten, domeinen van het concrete denken. Zwart is ook hard voor de psyche; zwart en zijn schaduw, een moeilijke emotie. Zwart is slechts een deel van het spectrum van kleur, en is een weergave van de innerlijke duisternis, geen geheel, de buurman van zwart, het tegenovergestelde van de duisternis. Zwart is volledig het tegenovergestelde van wit, het staat in contrast in het spectrum van kleuren. Zwart is zonder, niet zonder. Zwart heeft zuivering nodig, zwart is delicaat, kleur alleen kan zwart niet zuiveren, zwart roept weerstand op, zwart schaadt, zwart kan doden. Zwart is een overgang in kleur, zwart en de kleur van de zon. Zwart het raam, om het zo maar te zeggen. Zwart is ook het tegenovergestelde van goud, het tegenovergestelde van aarde. Zwart is niet alleen een studie, maar een interactief proces; elke kleur in zijn combinatie bekijken, de kleur onderzoeken, wat uit het verlichte zwart halen, wat uit het lichte, wat uit het contrasterende, en dan wat selecteren voor het doel van de therapie.

In Zwart en de andere kleur van de rouw- was, zwart en het niet-zwarte, wie denkt dat? Ms. Mainwaring? Hoe belachelijk ik ben. En toen realiseerde ik me, dat een groot deel van mijn geest eigenlijk nog in het zwarte gebied is.

Zwart is een poort naar ofwel geluk ofwel depressie. Wanneer een persoon diep in het zwart zit, zet hij niet alleen de eerste stap om die omgeving te verlaten, dat kan in een relatie zijn, of een andere richting uit te gaan naar een nieuwe locatie. Plotseling is hij niet meer zeker van waar hij mee bezig is. Iemand vroeg me eens: “Is er een zwart gat in het universum?” Ik zei nee, maar ik vroeg hen wel of het leven vol zwarte gaten zat. Het antwoord was nee. Ik merkte op dat het leven wel licht had. Zwart is het tegenovergestelde van goud, het is het tegenovergestelde van zilver, het tegenovergestelde van zilver. Aan het goud zijn er lichtflitsen. Iets wat je niet kon zien, maar het komt van de gloeiende massa van het materiële ding. OK, ik dacht dat ik het nu snap, ik dacht, dus, dus wat heb ik nog aan het zwarte? Ik stopte met het slingeren van de pendel van mijn gedachte, maar toch bleef ik aan het zwarte denken.

lees meer;