Coaching voor Coaching

Coach Eindhoven

 

 

 

 

 

Coaching is een beroep geworden dat wij als gewoon beschouwen; maar ons begrip ervan is verre van gewoon. In feite weten we niet eens wat het is! De bekendheid ervan bij veel mensen is denk ik het belangrijkste wat ons ervan weerhoudt om voor dit beroep te kiezen, omdat we ons schamen om erover te praten, zelfs met onze familie, vrienden, collega’s en cliënten. We weten echter dat het gebeurt; we coachen de mensen om ons heen die ons hebben geholpen, zelfs tot op het punt van verlossing. We erkennen dat de naam bekend is en tegelijkertijd praten we er niet graag over.

Waarom de haat?

Wij weten niet of wij ons overweldigd zullen voelen door het proces van beïnvloeding… dat het proces van zorgen voor anderen zijn hoogtepunt heeft bereikt, dat wij misschien ook te veel in handen hebben met zo’n veelomvattende aanpak. We twijfelen aan de smaak van coaching. En we denken aan het geld, hoeveel de coaches vragen, dat het een nieuwe baan is, een forse uitgave van onze kant. We hebben het gevoel dat het gaat om het blokkeren van onze verdienmogelijkheden, om het saboteren van onze kansen om daardoor coach te worden, om gediskwalificeerd te worden.

Toch mogen wij niet uit het oog verliezen dat een sterk geloof in eigen kunnen reeds een belofte is van coaching-succes en vrijwel alle succes van welke aard ook is een toename van vertrouwen en een verbetering van de levenskwaliteit. Wij kunnen het hele land tegen elke situatie in lanceren, in de richting van verandering en voor het welzijn van de samenleving… en tegen de heersende wind in.

We coachen allemaal op onze manier, en we coachen al anderen om ons heen. Als we veel aandacht besteden aan onze dagen als coach, zullen we merken dat we steeds enthousiaster worden over onze rol, onze maatstaven van succes, van betekenis en van onze impact binnen ons coachingsproces.

En we gedragen ons allemaal zoals we doen omdat we in veel aspecten van ons leven levenslessen hebben rond ons eigen levensgebied, om praktischer te zijn, om dingen in evenwicht te brengen, om effectief te zijn, een nuttige co-passer, om moeilijke situaties aan te kunnen, om te groeien, om te leren… onze balans in het leven vinden is misschien wel de beste manier om zelfrespect te ontwikkelen en asIFE te worden, een persoon met inhoud die tijdens onze hele carrière, op de vlucht, in de leiderschapsruimte, in het hart van onze relatie, en op ons eigen niveau… een persoon met integriteit, een persoon die dingen kan veranderen, verandering teweegbrengt, herkend en geaccepteerd kan worden en, ook op gereflecteerd kan worden en naar kan glimlachen en vriendelijk behandeld kan worden!

coaches, om volledig, succesvol en krachtig te leven moet je dit hele gebied van het leven ontwikkelen met coaching, de vaardigheden leren die nodig zijn om goed met anderen om te gaan terwijl je hen helpt hun potentieel te zien, hun doelen te vinden, ze uit te voeren en verandering tot stand te brengen en volledig betrokken te zijn bij het proces van verandering, nieuwe dingen te leren…. coaching in je drukke leven in te weven en het met je mee te laten gaan om antwoorden te vinden, het leven op zijn eigen voorwaarden te leven, de coach te zijn die er voor jou en voor je coachingsproces is!

lees meer: